Ajokieltokoulutus netissä (4x45min)


Jos jouduit ajokieltoon ensimmäisen 2 vuoden aikana (B tai A1) kortin saannista sinun tulee suorittaa 4x45min ajokieltokoulutus josta on näytettävä todistus poliisille. Ajokieltokurssi järjestetään maanantaisin aamukurssina klo 9.00-12.15 sekä keskiviikkoisin iltakurssina klo 17.00-20.15. Kurssi suoritetaan aina kokonaan kerralla, eli osallistu siihen kumpi sopii sinulle paremmin.

Kurssi pidetään aina suomeksi, mutta maanantain kurssilla opettaja on varautunut kääntämään tehtävät tarvittaessa myös englanniksi eli vieraskieliset voivat osallistua maanantaikurssille.

Kaikkien osallistujien on ilmoittauduttava kurssille etukäteen. Kurssille on aina vapaita paikkoja ellei ole erikseen mainintaa kurssin olevan täynnä. Jos et ole tulossa ajokieltokurssille autokoulun kautta, voit ostaa ajokieltokurssin meiltä suoraostona (hinta 169e tai yksityisopetuksena 189e).

HUOM! Tulevia poikkeuksia:

  • Heinäkuussa kurssi vain keskiviikkoisin
  • Heinäkuun viikolla 27 olemme kokonaan lomalla jolloin kurssia ei ole ollenkaan

Mitä ajokieltokurssilla tehdään?

Kurssilla keskustellaan opettajan johdolla riskikäyttäytymisen syistä ja seurauksista. Käymme läpi oikeita onnettomuustapauksia ja pohdimme kuinka niitä ehkäistään. Pohdimme ylinopeuden hyötyjä ja haittoja. Käsittelemme myös päihteiden vaikutusta liikenteessä ja keinoja itsehillinnän parantamiseksi. Käymme läpi myös muita ajokieltoon johtavia tekijöitä. Kurssin tarkoituksena on ehkäistä ajokieltoon joutuminen uudelleen ja se onkin toiminut hyvin: yli 90% kurssin suorittaneista ei syyllisty ajokieltorikkomuksiin tai -rikoksiin uudelleen 2 vuoden erityisseurantajakson aikana.