Ajokieltokoulutus netissä (4x45min)


Jos jouduit ajokieltoon ensimmäisen 2 vuoden aikana (B tai A1) kortin saannista sinun tulee suorittaa 4x45min ajokieltokoulutus josta on näytettävä todistus poliisille. Ajokieltokurssi järjestetään kolme kertaa viikossa joten osallistu siihen mikä sopii sinulle parhaiten: maanantai 9.00-12.15, keskiviikko 17.00-20.15 tai perjantai klo 10.00-13.30.

Kurssi pidetään aina suomeksi, mutta perjantain kurssilla opettaja on varautunut kääntämään tehtävät tarvittaessa myös englanniksi. Jos osallistuja ei osaa kieltä, oltava kielitaitoinen ystävä/tulkki vieressä.

Kaikkien osallistujien on ilmoittauduttava kurssille etukäteen. Kurssille on aina vapaita paikkoja ellei ole erikseen mainintaa kurssin olevan täynnä. Jos et ole tulossa ajokieltokurssille autokoulun kautta, voit ostaa ajokieltokurssin meiltä suoraostona samalla kun ilmoittaudut (hinta 169e).
Lukujärjestys on joka viikko sama.

Mitä ajokieltokurssilla tehdään?

Kurssilla keskustellaan opettajan johdolla riskikäyttäytymisen syistä ja seurauksista. Käymme läpi oikeita onnettomuustapauksia ja pohdimme kuinka niitä ehkäistään. Pohdimme ylinopeuden hyötyjä ja haittoja. Käsittelemme myös päihteiden vaikutusta liikenteessä ja keinoja itsehillinnän parantamiseksi. Käymme läpi myös muita ajokieltoon johtavia tekijöitä. Kurssin tarkoituksena on ehkäistä ajokieltoon joutuminen uudelleen ja se onkin toiminut hyvin: yli 90% kurssin suorittaneista ei syyllisty ajokieltorikkomuksiin tai -rikoksiin uudelleen 2 vuoden erityisseurantajakson aikana.